011/353-71-03KONTAKTIRAJTE NAS
0item(s)

Nemate artikala u korpi.

Product was successfully added to your shopping cart.
Glukonorm - Pomaže u regulisanju povišenog šećera

Glukonorm - Pomaže u regulisanju povišenog šećera

Regular Price: 1.300,00 RSD

Special Price 1.200,00 RSD

(Odmah dostupno)

  • Glukonorm - Pomaže u regulisanju povišenog šećera Glukonorm - Pomaže u regulisanju povišenog šećera

Glukonorm - Pomaže u regulisanju povišenog šećera

Ocenite prvi ovaj artikl

Quick Overview

Dostava za 48h u celoj Srbiji

Biljni sastojci koji ulaze u sastav Glukonorm čaja blagotvorno (obnavljajuće) deluju na pankreas, optimiziraju metabolizam, jačaju zaštitne snage organizma.

U pojedinim slučajevima zabeleženo je smanjenje doze lekova za dijabetes. Kao „propratni“ efekat korišćenja, primetno se povećala vitalnost pacijenata, poboljšao se san, došlo je do stabilizacije nervnog sistema.

Efikasnost čajne mešavine kao i svakog pojedinog sastojka čaja Glukonorm testirana je i osmišljena u medicinskom fitocentaru „Alfit“ pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta.

Raspoloživost: Odmah dostupno

Regular Price: 1.300,00 RSD

Special Price 1.200,00 RSD

Details

Opis proizvoda

U Rusiji, i u Srbiji, dijabetes (šećerna bolest) je jedna od najčešćih bolesti poremećaja metabolizma. Bolest je hronična, a karakterišu

je povišene vrednosti glukoze (šećera) u krvi. Opasna je zbog toga što u dužem periodu oštećuje krvne sudove, usled čega nastaju problemi sa bubrezima, vidom, mikrocirkulacijom u ekstremitetima (ruke, noge), kao i u krvnim sudovima mozga.

Postoje dve vrste dijabetesa, tip 1 i tip 2.

Dijabetes tip 1 se uglavnom javlja kod mlađih osoba. U osnovi nastanka ovog tipa bolesti je autoimuni upalni proces koji dovodi do razaranja beta ćelija pankreasašto za posledicu ima smanjenje lučenja insulina.

Dijabetes tip 2 je češći, nastaje zbog smanjene osetljivosti/neosetljivosti na normalna dejstva insulina, a zatim zbog nesposobnosti da se proizvede dovoljna količina insulina koja će popraviti taj poremećaj. Obično se javlja posle 40. godine.

Promena načina života (zdravija ishrana, smanjenje telesne težine, više kretanja…) može da dovede do značajnog poboljšanja situacije sa nivoom šećera u krvi kada se radi o dijabetesu tipa 2. Trebalo bi imati u vidu da nikad nije kasno da počnete sa ovim promenama.

U Rusiji se proteklih decenija sve aktivnije istražuje uloga lekovitog bilja u profilaksi (prevenciji) i tretmanu dijabetesa, pa se čak i na nivou kliničkih studija dokazuje efikasnost pojedinih biljaka.

Efikasnost čajne mešavine kao i svakog pojedinog sastojka ČAJA GLUKONORM testirana je i osmišljena u medicinskom fitocentaru „Alfit“ pod rukovodstvom dr sci. med. Sergeja Valerijeviča Korepanova, onkologa, profesora Altajskog medicinskog univerziteta, autora nekoliko monografija o lekovitom bilju Altaja i Rusije, koji više od 30 godina proučava lekovita svojstva biljaka. Efikasnost je potvrđena u praksi na odeljenju endokrinologije Altajskog regionalnog kliničkog centra u Barnaulu.


Sastav

Maslačak, trepetljika, mahune pasulja, ehinacea, carska biljka (zlatni koren), smilje, crveni koren, vrbovica.

Ove biljke ispoljavaju sinergetsko delovanje i snižavaju nivo šećera u krvi, sadrže supstance koje deluju nalik insulinu (biohemijski sastav mahuna pasulja aminokiselina arginin). Biljke adaptogeni: ehinacea, carska biljka, crveni koren, osim što imaju jako imunomodulirajuće dejstvo i jačaju organizam, imaju i izraženo delovanje na snižavanje šećera i blago stimulišu proizvodnju insulina u pankreasu.

U sadejstvu sa drugim sastojcima, biljke sprečavaju komplikacije dijabetsa, koje pre svega napadaju periferni nervni sistem, mrežnjaču i kapilare oka (dijabetičarska neuropatija, retinopatija i angiopatija).

Imaju blago tonizirajuća svojstva (ehinacea, carska biljka).


Terapijske indikacije

Čaj Glukonorm u fitocentru Alfit koriste pacijenti sa dijagnozom dijabetesa tip 1 i 2, kao i osobe koje imaju faktore rizika za nastanak šećerne bolesti: genetske predispozicije, gojaznost, hronične bolesti jetre i pankreasa.


Kontraindikacije

Kontraindikacije nisu zabeležene. Moguća je individualna preosetljivost na komponente proizvoda.


Napomena

Pre upotrebe proizvoda biljnog porekla (čajevi, tinkture, melemi itd.) preporučljivo je upotrebiti manju dozu (1/4 od predviđene), kako bi se uočile moguće individualne reakcije. Osobe sklone alergijskim reakcijama trebalo bi da obrate posebnu pažnju. Proizvod nije lek.


Način primene

Jedan briket preliti šoljom kipuće vode i ostaviti da odstoji najmanje 8- 10 minuta. Piti 2-4 čaše čaja dnevno u zavisnosti od individualnih potreba, nezavisno od unošenja hrane. Ukoliko je potrebno, fitokompleks se može kombinovati sa lekovima koje je prepisao lekar.


Pakovanje

30 briketa.

Rok trajanja: Tri godine od datuma utisnutog na ambalaži.

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren, u originalnom pakovanju na tamnom mestu i sobnoj temperaturi, izvan domašaja dece.

Proizvod je laboratorijski ispitan. Na osnovu dobijenih rezultata laboratorijskog ispitivanja i stručnog razmatranja, u skladu sa Zakonom o bezbednosti hrane, Zakonom o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe i odgovarajućim podzakonskim aktima, proizvod ispunjava uslove propisane navedenim zakonskim aktima i bezbedan je za upotrebu.

Poreklo proizvoda: Proizvedeno i uvezeno iz Rusije.

Proizvođač: Farmaceutska fabrika Galen, ul. Matrosova 13, Barnaul 656011, Ruska Federacija.

Dodatne Informacije

ProizvođačNo
  1. Ocenite prvi ovaj artikl

Napišite svoj komentar

Kako ocenjujete ovaj artikl? *

 1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica
Cena
Dejstvo
Vrednost za novac