011/353-71-03KONTAKTIRAJTE NAS
0item(s)

Nemate artikala u korpi.

Product was successfully added to your shopping cart.
Essential Amino Acids 500 mg - 90 kapsula

Essential Amino Acids 500 mg - 90 kapsula

Regular Price: 1.500,00 RSD

Special Price 1.360,00 RSD

(Rasprodato)

  • Essential Amino Acids 500 mg - 90 kapsula Essential Amino Acids 500 mg - 90 kapsula
Prethodna strana

Bcaa´S 500 mg - 90 kapsula

Prethodna strana

Ecomer - 240 kapsula

Essential Amino Acids 500 mg - 90 kapsula

Ocenite prvi ovaj artikl

Quick Overview

Nutrione Essential Amino Acids sadrži lizin, leucin, valin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, arginin, histidin u kombinaciji sa vitaminom B6. Vitamin B6 (piridoksin, piridoksal, piridoksamin) pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Ovaj vitamin je značajan u metabolizmu proteina i aminokiselina i potrebe organizrna za ovim vitaminom rastu sa povećanirn unosom proteina.

Raspoloživost: Rasprodato

Regular Price: 1.500,00 RSD

Special Price 1.360,00 RSD

Details

Aminokiseline su osnovni gradivni elementi proteina. U izgradnji proteina čoveka učestvuje dvadeset aminokiselina, od toga je osam esencijalnih, dve poluesencijalne i deset neesencijalnih. Aminokiseline koje se sintetišu u organizmu nazivaju se neesencijalnim, a one koje organizam nije u mogućnosti da sintetiše su esencijalne i stoga ih je neophodno unositi putem ishrane.

U esencijalne aminokiseline se ubrajaju: triptofan, fenilalanin, lizin, treonin, valin, metionin, leucin, izoleucin. Poluesencijalne arninokiseline su histidin i arginin (esencijalne su samo za decu u fazi rasta i nekim stanjima kao što je katabolički stres i oboljenje gastrointestinalnog trakta). Neesencijalne aminokiseline su: glicin, alanin, serin, asparagin, asparaginska kiselina, glutamin, glutaminska kiselina, prolin, hidroksiprolin, tirozin, cistein i cistin. Biološka vrednost proteina koji se nalaze u namirnicama biljnog i životinjskog porekla procenjuje se na osnovu prisustva esencijalnih aminokiselina. Ukoliko sadrži sve esencijalne aminokiseline, ubraja se u tzv. potpune proteine i takvi su proteini životinjskog porekla. Ovi proteini omogućavaju normalan rast i razvoj. Ukoliko su proteini deficitarni u samo jednoj esencijalnoj aminokiselini ubrajaju se u delimično nepotpune proteine i omogućavaju samo održavanje telesne mase. Proteini koji su deficitirani u sadržaju više od jedne esencijalne aminokiseline spadaju u nepotpune proteine i oni ne omogućavaju ni održavanje telesne mase.

Osobina preparata na bazi aminokiselina je da one veoma brzo po unošenju prelaze u krvotok, pa iz tog razloga upotreba aminokiselina, prvenstveno, treba da skrati vreme odsustva proteinske podrške iz krvotoka nakon noćnog sna ili napornog treninga.

Nutrione Essential Amino Acids sadrži lizin, leucin, valin, izoleucin, treonin, metionin, fenilalanin, arginin, histidin u kombinaciji sa vitaminom B6. Vitamin B6 (piridoksin, piridoksal, piridoksamin) pripada grupi hidrosolubilnih vitamina. Ovaj vitamin je značajan u metabolizmu proteina i aminokiselina i potrebe organizrna za ovim vitaminom rastu sa povećanirn unosom proteina. Značajna je njegova uloga u konverziji linolne kiseline do arahidonske, u degradaciji glikogena pri oslobađanju energije i kod formiranja eritrocita. Učestvuje i u produkciji antitela.

Preporučeno doziranje i način upotrebe:
4 kapsule dnevno, najbolje popiti sa čašom vode ili soka, 2 kapsule na prazan stomak i 2 kapsule neposredno pred trening.

Dodatne Informacije

ProizvođačNutriOne Nutrition & Health
  1. Ocenite prvi ovaj artikl

Napišite svoj komentar

Kako ocenjujete ovaj artikl? *

 1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica
Cena
Dejstvo
Vrednost za novac